Διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό

Στέφανος Σαρλικιώτης

Ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος του η Χώρα του Ποτέ
O Στέφανος Σαρλικιώτης είναι ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος της Χώρα του Ποτέ.
Οι σπουδές του ξεκίνησαν από το Università degli Studi di Napoli Federico II στη σχολή Κοινωνιολογίας.

Εκπαιδευτικό προσωπικό

Ευαγγελινού Άλκηστις

Νηπιαγωγός

Ονομάζομαι Ευαγγελινού Άλκηστις, είμαι 29 ετών και έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου πάνω στην εκπαίδευση προσχολικής ηλικίας στο ΕΚΠΑ. Από σχετικά μικρή ηλικία είχα αποφασίσει ότι το επάγγελμα που θα ακολουθήσω είναι αυτό της νηπιαγωγού καθώς είναι ένας κλάδος ο οποίος μου επιτρέπει να ενασχοληθώ με την εκπαίδευση των παιδιών συνδυάζοντας και πολλά από τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα μου όπως η μουσική και οι εικαστικές τέχνες.
 

Πιστεύω στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού και προσπαθώ να την αναδείξω καθώς επίσης και να φροντίσω το κάθε παιδί να λάβει όλα τα εργαλεία που χρειάζεται προκειμένου όλα να επιτύχουν τους ίδιους στόχους. Μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο συν διαμορφώνεται από εμένα και τα παιδιά μαθαίνουμε παίζοντας και αφήνοντας πίσω σχεδόν κάθε μέσο «παραδοσιακής» διδασκαλίας. 

Άννα Λαμπρινίδου

Παιδαγωγός

Είμαι η Άννα και γεννήθηκα στην Αθήνα μια ηλιόλουστη μέρα της άνοιξης του 1992. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου συνεργάζομαι και δημιουργώ μέσα σε ομάδες και κύκλους. Ομάδες μικρών παιδιών και ομάδες μεγάλων παιδιών. Κύκλους παιχνιδιού, δημιουργίας και μάθησης. Άλλωστε οι κύκλοι ενυπάρχουν στην ανθρώπινη φύση. Από το οικογενειακό τραπέζι μέχρι τα παιδικά παιχνίδια και παραμύθια. Από τις αγκαλιές και τις συνεργασίες μέχρι τους χορούς και τα τραγούδια. Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην Προσχολική Αγωγή ήξερα ότι θα διευρύνω τους κύκλους μάθησής μου. 

Κάπως έτσι έγινα παιδαγωγός αφήνοντας πίσω μου ένα πτυχίο Οινολογίας. Αφορμή σε αυτό ήταν η αγάπη για τα παιδιά που μεγάλωνε με την πολύχρονη εθελοντική ενασχόλησή μου σε ομάδες παιδιών κάτω από την ομπρέλα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Επίσης, η ενασχόλησή μου από μικρό παιδί με παραδοσιακούς χορευτικούς κύκλους μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω στη διδασκαλία παραδοσιακών χορών σε νηπιακά τμήματα. Φέτος είμαι η παιδαγωγός των Εξερευνητών (παιδικό τμήμα) και κύριος στόχος μου είναι η πολύπλευρη ανάπτυξη των νοητικών, κοινωνικών, συναισθηματικών και κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών. Όλοι μαζί ανακαλύπτουμε, πειραματιζόμαστε με χρώματα και υλικά, παίζουμε κυνηγητό με τις μουσικές και τους ήχους και ονειρευόμαστε δημιουργώντας. 

Ελένη Χάλαρη

Βρεφονηπιοκόμος

Ονομάζομαι Ελένη Χάλαρη και είμαι 24 ετών. Είμαι απόφοιτη επαγγελματικού λυκείου με ειδικότητα των βοηθών βρεφονηπιοκόμων και έχω ολοκληρώσει με επιτυχία το μεταλυκειακό πρόγραμμα μαθητείας. Έχω ιδιαίτερη αγάπη για τη συνεχόμενη μάθηση και επιμελούμαι να ενημερώνομαι συχνά μέσα από προσωπική μελέτη και σεμινάρια. Έχω εργαστεί ως babysitter, παιδοκόμος, και παιδαγωγός. 

Είμαι υπομονετική συγκαταβατική και γεμάτη όρεξη να προφέρω τα κατάλληλα εφόδια στα παιδιά ώστε να έχουν μια ολόπλευρη ανάπτυξη. Βασικό μου μέλημα είναι ασφάλειά τους. Ασχολούμαι επίσης με τη μουσική, παίζω κιθάρα και στιχουργώ. Στόχος μου μέσα από τη δημιουργική απασχόληση της μουσικοκινητικής αγωγής είναι να βοηθήσω τα παιδιά να αναπτυχθούν ψυχοσωματικά και να εκφράζονται ελεύθερα και αυθόρμητα. 

Κωνσταντίνα Παπαευθυμίου

Βρεφονηπιοκόμος

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Παπαευθυμίου και είμαι 24 ετών. Έχω πτυχίο με ειδικότητα βοηθός βρεφονηπιοκόμου και ασχολούμαι ενεργά με τον παιδαγωγικό τομέα τα τελευταία 5 χρόνια. Ηεπιλογή αυτή βασίστηκε στην επιθυμία μου να φροντίζω τα παιδιά και να ανακαλύπτω τα ενδιαφέροντα τους μέσα από πρωτότυπους τρόπους. Μέσω της πτυχιακής μου εργασίας μου δόθηκε η ευκαιρία να ερευνήσω και να υλοποιήσω τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης. 

Έπίσης έχω βασικές γνώσεις στην φλογέρα που έχει συμβάλλει στην μουσικοκινητική εκπαίδευση των παιδιών. Η αλληλεπίδραση που είχα έως τώρα με παιδιά διαφορετικής ηλικίας με έχει βοηθήσει να διαχειρίζομαι πιο αποδοτικά τις ανάγκες τους. Φυσικά ο χώρος αυτός απαιτεί συνεχή εκπαίδευση, θέληση και ανάπτυξη νέων ιδεών.

Κωνσταντίνα Τζερικτίδου

Βρεφονηπιοκόμος

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα είμαι 21 ετών και έχω τελειώσει τις σπουδές μου πάνω στον τομέα των βοηθών βρεφονηπιοκόμων. Ξεκίνησα την εργασία μου σε βρεφονηπιακό σταθμό ως Συνοδός στο σχολικό λεωφορείο στην συνέχεια εργάστηκα ως βοηθός στο παιδικό τμήμα του σταθμού (ηλικίες 2,5 έως 4 ετών). Είμαι πρόσχαρη ,υπομονετική και γεμάτη όρεξη να ασχοληθώ με την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. 

Στόχος μου είναι τα πράγματα που θέλω να περάσω στα παιδιά να γίνονται πάντα με την μορφή παιχνιδιού, και των ανάλογων δραστηριοτήτων. Ο αγαπημένος μου τομέας είναι αυτός του θεατρικού παιχνιδιού διότι μέσα από αυτό βλέπεις την φαντασία των παιδιών κάτι που είναι μοναδικό σε αυτές τις ηλικίες. Επίσης λατρεύω και την ανάγνωση παραμυθιών την οποία εκτελώ με τον δικό μου ξεχωριστό παραστατικό τρόπο.

error: Content is protected !!