Βρεφικός σταθμός

Ενδεικτικό Διάγραμμα Ημερησίου Προγράμματος Βρεφικού τμήματος

Στο βρέφος ενσωματώνονται και λειτουργούν μεμονωμένα, διάφορες κυκλικές επαναλαμβανόμενες μορφές συμπεριφοράς. Μια από αυτές είναι η αναγνώριση των εξωτερικών και εσωτερικών ερεθισμάτων. Το βρέφος μέρα με τη μέρα αισθάνεται και αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του. Πλέον γνωρίζουμε ότι τα βρέφη προτιμούν να κοιτάζουν σύνθετες τρισδιάστατες εικόνες με καμπύλες και πρόσωπα, παρά απλά οπτικά ερεθίσματα και ευθείες. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα μωρά ακούν με ζωηρό ενδιαφέρον τις μελωδίες που τους τραγουδούν οι οικείοι τους και τις απολαμβάνουν.  

Στη Χώρα του Ποτέ φροντίζουμε ώστε τα βρέφη να κινούνται σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που βοηθούν τη κινητική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξή τους. Το ημερήσιο παιδαγωγικό πρόγραμμα του βρεφικού τμήματος είναι ευέλικτο και εστιάζει στις ανάγκες των βρεφών. Η φροντίδα και η απασχόληση τους γίνεται σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχές της Βρεφοκομίας και της Παιδαγωγικής , με την καθοδήγηση των υπεύθυνων παιδαγωγών και συνεργαζόμενου Παιδιάτρου.   

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο υπάρχει πάτωμα ασφαλείας, παιχνίδια κατάλληλα και απολύτως ασφαλή για βρέφη, και ατομικό κρεβάτι και ειδικά καθίσματα. 

Η σωματική υγιεινή, η αλλαγή της πάνας, η αγωγή τουαλέτας, και ο ύπνος γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα
σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε παιδιού και σε συνεννόηση με τους γονείς.

error: Content is protected !!